Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Фінал “Університетської осені – 2009”

Студентські команди КВН, професійне журі, уболівальники зустрілися 4 березня в Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича, аби визначити найкращих… Це довгоочікуваний фінал “Університетської осені – 2009”. 5 команд, за результатами півфіналів, що відбулися 16 та 17 грудня, вибороли право змагатися за гілку першості. Отож, того разу виступили команди: “Троє” (юридичний факультет), “Нопасаран” (економічний факультет), “Найс” (факультет прикладної математики та інформатики), “Карамболь” (механіко-математичний факультет) і найбільш досвідчена – “Єталон” (факультет електроніки).
 “Кожна команда має власний почерк, кавеенівське ім’я”, – зазначив Михайло Мураль, голова журі. Це був справжній вибух гумору, який подарували студенти всім присутнім. Адже команди відіграли конкурси на високому рівні, який задала “Університетська осінь – 2009”. А конкурсів було чимало: “Візитка”, “5 новин”, “Дуель”, відеоконкурс (“У здоровому тілі – здоровий дух”) і музичне завдання на тему “Олімпійські ігри”. Кожний номер, безперечно, знайшов свого глядача та викликав позитивні емоції і шалену підтримку залу. Зокрема, відеоконкурс. Команда юридичного факультету “Троє” показала кліп про трамвай. Їхній трамвай – спортивний, швейний, повний “зайців” і контролерів, трамвай-кохання, дельфінарій. Уявити один день з життя банкомата допомогли учасники команди “Єталон”. Вони показали не тільки відеокліп, а й невдалі, кумедні кадри, які траплялися під час зйомки. Це, безумовно, припало до душі глядачам. Будні сповнених переживань студентів напередодні сесії продемонструвала команда “Найс”. Особливим позитивом зарядило танцювальне відео, яке підготували кавеенники з “Нопасаран” (до речі, вони попросили називати себе “Vivat”). У центрі уваги – троє хлопців, які намагаються об’єднати Україну своїми танцями. Команда “Карамболь” показала сніжну замальовку на тему. Не менш цікавим був і музичний конкурс. Олімпійський магазин від “Нопасаран”, граф Дракула, що приймав делегатів Міжнародного олімпійського комітету від “Карамболь”. Олімпійське містечко команди “Найс” та фантазії спортсменів на тему Київської Русі, які захопилися допінгом напередодні Олімпійських ігор, від команди “Троє”. Останнім штрихом музичного конкурсу був виступ “Єталон”, а саме – їхнє олімпійське кафе з офіціантом-жартівничком. Це був останній виступ команди в рамках конкурсу “Університетська осінь”.
“Усі команди сьогодні переможці, хтось переміг, а хтось стрибнув вище своєї планки”, – підкреслив Тарас Стадницький, капітан команди “Набла”.
Переможцем фіналу “Університетської осені – 2009” стала команда “Найс” із факультету прикладної математики та інформатики.

Марія Бойко,
Студентська інформаційна мережа