Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Міс” і “Містер” факультетів: організація, плани, перспективи…

І. Гукалюк, голова профкому студентів факультету іноземних мов

Ой, хто, хто на нашому факультеті найкрасивіший і найкрасивіша???


Щойно промені сонця постукали у вікно і трішки потепліло, ми, студенти, хочемо кудись чкурнути. Гуртожиток – головний корпус – гуртожиток – такий маршрут нас уже не влаштовує. І не дивно. Надворі майже весна і настрій у багатьох – меланхолійно-романтичний. Хлопці не можуть відвести очей від представниць “слабкої” статі, а дівчата милуються симпатичними парубками… Ще б пак, красивих легінів і юнок справді багато. Про це свідчить хоча б конкурс “Міс” і “Містер Франкового університету”, у якому беруть участь не лише гарні, а й розумні, активні, комунікабельні особистості. А таких у нас, ви й самі знаєте, – хоч греблю гати. Звісно, здобути титул першої красуні чи красеня академії, університету, коледжу мріє кожен, оскільки це не лише престижно, а й почесно. Тому вирішила поцікавитися: де і як конкурси “Міс” і “Містер” планують цьогоріч організувати факультети журналістики, іноземних мов, міжнародних відносин, філософський.Чи змінилися вимоги до претендентів на титул найчарівнішої (найчарівнішого)? Що готують організатори шоу-змагання?
Христина Педь, голова самоврядування філософського факультету, каже, що претенденток на звання “Міс факультету” щороку багато, але для участі в конкурсі відібрали лише дев’ятьох. Щоб потрапити на філософському “в дев’ятку”, потрібно, насамперед, бути впевненою в собі, випромінювати світло. За словами Христини, прогнозувати, хто переможе, неможливо, бо дівчата досить сильні. Репетиції проходять інтенсивно (4 рази на тиждень), адже конкурс танцювально наповнений. З учасницями активно співпрацюють хореографи (Вікторія Мігаліна, Іван Кожушко), майстер з дефіле (фотомодель Марта Щаслива) та професійний фотограф з Києва Олександр Ласкін. Отож конкурс, вважають організатори (Х. Педь, Л. Содомора, К. Івахів), буде непередбачуваним і шаленим. Філософи обіцяють: буде що побачити. А претендентки тим часом працюють у поті чола, не знаючи навіть, хто в журі (такі правила у наших філософів!)… Дійство відбудеться 9 квітня в Муніципальному театрі.
Журналісти цього семестру проводитимуть “Міс факультету”. Планують щось особливо феєричне. На те вони й журналісти, що полюбляють організовувати сенсації. Тіна Овчарук, ведуча конкурсу, зазначає: “Буде чимало нового й цікавого, але не хочемо розповідати, що саме. Щоб заінтригувати. Родзинкою свята буде не лише те, що учасниць знимкуватимуть фотографи, які навчаються на факультеті журналістики, а й те, що роботи фотоаматорів оцінюватимуть глядачі й журі. Тобто нас чекає ще й своєрідна “битва” фотографів”. Узяти участь у конкурсі зголосилося чимало претенденток, але обрали вісьмох. Юлія Неділько, одна з організаторів “Міс факультету журналістики”, зазначає, що обирати учасниць було нелегко. Зовнішність – не єдиний критерій, тому дівчата проходили ще й невеличку співбесіду, аби засвідчити свій інтелектуальний рівень. Про склад журі організатори не повідомляють, оскільки це також буде приємною несподіванкою. Одне слово, ексклюзив – ось чого варто чекати від таких творчих людей. “Міс факультету журналістики” відбудеться 13 травня у клубі “Пікасcо”.

“Міс філософського факультету-2009”

Факультет іноземних мов також натхненно і старанно готується до конкурсу “Міс факультету”. І. Гукалюк, голова профбюро, повідомляє: “Участь у конкурсі братимуть вісім дівчат. Щоб стати однією з претенденток на почесний титул, по-перше, потрібно мати ріст не менше метра сімдесяти. По-друге, приємну зовнішність, ініціативність і потенціал. Цього року плануємо запровадити вихід в українських національних костюмах і ввести в програму конкурсу чимало нового й цікавого. Отож чекайте!” Остаточний склад журі ще не визначено, але два його представники нам відомі – Ганна Мирославівна Кость, заступник декана з виховної роботи, і представник компанії “Mary Key”. Свято-змагання зможете побачити 12 травня у розважальному комплексі “Галактика”.
Міжнародники цього разу організовують конкурс “Містер міжнародних відносин”, участь у якому братимуть десять учасників. Щодо конкурсів, то заплановано 50% традиційних (“Діловий костюм”, “Мій образ”) і 50% – креативних. Д. Каленюк-Краковецький, голова студентського самоврядування факультету міжнародних відносин, каже: “Аби взяти участь у конкурсі, претендент повинен не лише мати гарний зовнішній вигляд, а й бути хорошим оратором, інтелектуалом, уміти подати себе”. Місце проведення змагання організатори наразі не визначили, але, попри це, міжнародники активно готуються до конкурсу.
На жаль, не всі факультети організовують “Міс” та “Містер” цьогоріч, але ті, що зуміють влаштувати хороше свято, подарують не лише приємні емоції всім присутнім, а й гарні враження. Але, як кажуть, поживемо й побачимо… Від імені редакції університетської газети “Каменяр” бажаємо успіхів усім учасницям та учасникам! Не забувайте, шановні претенденти й претендентки, що саме фіналісти зможуть узяти участь у конкурсі “Міс” або “Містер” Франкового університету. Тож нехай вам щастить!!!

Інна Березніцька,
Студентська інформаційна мережа