Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Згадайте, братія моя…”

Цьогоріч Шевченкове слово й пісню почули не лише в Університеті, а й за його межами – за підтримки управління сім’ї, молоді та спорту ЛОДА мистецькі колективи Центру культури та дозвілля “Лис Микита” з літературно-музичною композицією “Згадайте, братія моя…” виступили у Миколаєві, Яворові та с. Старичі. У концертах узяли участь Народна капела бандуристок “Зоряниця” (керівник – Зіновія Сичак), Народний дівочий хор “Ліра” (керівник – Оксана Мельничук) та студенти факультету культури і мистецтв (Наталія Кухар, Валерія Новак, Василь Баліцький та Дмитро Благий).
14 березня відбувся концерт у Миколаївському міському палаці культури, куди послухати пророче слово Кобзаря прийшли місцеві жителі. Вони теж долучилися до дійства – співали безсмертні пісні разом з колективами.
21 березня літературно-музична композиція “Згадайте, братія моя…” лунала у стінах 24-ї окремої залізної механізованої бригади в м. Яворові та в Центрі забезпечення навчального процесу Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного в с. Старичі Яворівського району. Захисники Вітчизни були вдячними слухачами – їм випала нагода доторкнутися до невмирущої Шевченкової спадщини. “Зоре моя вечірняя”, “Садок вишневий”, “Віє вітер, віє буйний”, “Бандуристе, орле сизий”, “Встала весна”, “Все упованіє”, “Реве та стогне” – у поєднанні з майстерно прочитаною поезією і лірично-тужливі, і жартівливі пісні зачіпали найтонші струни душі присутніх.

Юлія Тунік-Чорна