Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

11 березня на біологічному факультеті відбулася Урочиста академія з нагоди 225-річчя створення Зоологічного музею Львівського національного університету імені Івана Франка.

* * *

5 березня виповнилося 60 років від героїчної загибелі в бою (в селі Білогорща під Львовом) Романа Шухевича, члена Галицького крайового проводу ОУН (б), а з осені 1943 р. – генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА (1942-1950), голови Секретаріату УГВР, Героя України (2007).

* * *

4 березня виповнилося 195 років від дня народження композитора, громадського діяча, автора українського державного гімну “Ще не вмерла Україна” о. Михайла Вербицького (1815–1870).

* * *

13 березня в корпусі факультету електроніки відбувся І-й етап брейн-ліги між командами “Металопрокат” і “ДАлеКо”.

* * *

10–12 березня ГО Центр “Молода дипломатія” організував на факультеті міжнародних відносин конференції для молоді з різних регіонів України. Мета заходу – oзнайомитися з сучасними реаліями різних регіонів держави.

* * *

15 березня у Великій астрономічній аудиторії провели чергове засідання наукового семінару Астрономічної обсерваторії та кафедри астрофізики ЛНУ ім. Івана Франка.

* * *

16 березня до 90-річчя члена Фізичної комісії НТШ Богдана Палюха відбулася наукова конференція фізичної комісії НТШ “Фізична електроніка в Україні: історія, здобутки, перспективи”, у рамках ХХІ Наукової сесії НТШ.

* * *

18 березня у рамках міжнародного проекту “Think Before You Pack!” в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка організовано конференцію для молоді. Мета проекту – запобігання негативним наслідкам міграційних процесів у країнах, що розвиваються.