Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Протест студентів


17 березня львівське студентство вийшло на мітинг проти призначення Міністром освіти і науки України – Дмитра Табачника.
Мітинг стартував від па­м’ят­ни­ка Іванові Франку. Студентів обурило, що освітянську галузь вирішили віддати у руки тому, хто відкрито і вголос зневажає все українське. Заяви Табачника про його наміри скасувати зовнішнє незалежне оцінювання, впровадити викладання російською мовою та переписати історію України не змогли залишити байдужими свідомих громадян, а їх, судячи з того, якою численною була акція протесту, геть немало.
15 березня біля пам’ятника Іванові Франку відкрили пункт прийому макулатури (себто радянських книжок), у такий спосіб протестуючи проти переписування історії України.
17 березня студенти почали збирати підписи громадян за відставку міністра Табачника.
Разом зі студентами “скандували” і пам’ятники Тарасові Шевченку, Іванові Франку, Данилові Галицькому та В’ячеславу Чорноволу, погрожуючи “піти геть” зі своїх місць, якщо Табачник не складе повноважень міністра освіти і науки.
Якщо влада і надалі буде глухою до наших протестів, ми організуємо всеукраїнський спротив! – закликали учасники мітингу.
Як відомо, ОКСЮМОРОН є лише літературно-політичним прийомом, отож місця йому в освіті, в іпостасі україноненависника, бути не може!

Марічка Жук,
студентка 3 курсу факультету
журналістики ЛНУ ім. Івана Франка
Фото автора