Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Назар Стодоля” в Університеті

“Назар Стодоля” у постановці студентів факультету іноземних мов

18 березня на сцені глядацької зали Центру культури і дозвілля “Лис Микита” ЛНУ ім. Івана Франка увазі глядачів запропонували виставу “Назар Стодоля” до 196-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Спектакль реалізовано за сприяння студентського самоврядування факультету іноземних мов у режисерській постановці студенток 2 курсу Юлії Глушко та Оксани Партико.
Події у виставі відбувалися в козацькій слободі поблизу Чигирина напередодні Різдва. Актори-аматори вдало передали святкову атмосферу, яка притаманна лише українським громадам. Студенти-першокурсники факультету іноземних мов виглядали на сцені дуже переконливо і щиро. Їхня акторська майстерність підкорила глядачів. Усі, хто перебував на сцені, настільки гарно і правдоподібно зіграли свої ролі, що здавалося, ніби глядачі перенеслися в інший історичний час з його українськими традиціями та історичним побутом.
По закінченні вистави глядачі ще дуже довго аплодували, високо оцінивши акторську майстерність дебютантів. Потім перед акторами й глядачами виступив декан факультету іноземних мов Володимир Трохимович Сулим, який зацитував уривок з послання Тараса Шевченка: “І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь”. Ці слова можна сміливо вважати меседжем факультету іноземних мов.
Як згодом з’я­су­ва­ло­ся, ініціатива запропонувати виставу на розсуд глядачів належить двом другокурсницям факультету іноземних мов Юлії Глушко та Оксані Партико. Також вони – автори ідеї відтворити на сцені твір геніального Кобзаря. За словами однієї із ініціаторок молодіжної постановки студентки Роксолани Бережанської, репетиції тривали по 2–3 години чотири рази на тиждень. А з костюмами та рухами на сцені акторам-початківцям допомагала студентка факультету культури і мистецтв Вікторія.
Ми дуже дякуємо студентам факультету іноземних мов і всім, хто їм допомагав, за прекрасну виставу.

Юліана Родіонова,
aучениця Львівської СЗШ № 6