Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Вітання Ректора Львівського університету з початком навчального року

Дорогі студенти, аспіранти, викладачі та працівники Львівського національного університету імені Івана Франка!

Сердечно вітаю Вас із початком нового навчального року!

Уже не одне століття Львівський університет є важливим осередком наукового, освітнього, суспільного й культурного життя українського народу. Історію і траєкторію розвитку нашого Університету завжди визначали творчі та інтелектуально відважні особистості, які натхненною працею, науковими здобутками та активною громадянською позицією творили передумови для українського національного поступу і прагнули змінити світ на краще.

Дорогі студенти й аспіранти! Ваша наполегливість у навчанні, завзяте прагнення опановувати нові освітні і наукові горизонти та гостре відчуття справедливості сьогодні надзвичайно потрібні Львівському університетові й Україні. Саме Ви є тим поколінням українців, велична місія якого – утвердження нашої країни як цивілізованої правової європейської держави, і я впевнений, що Вам це під силу. Тож власними успіхами, креативністю, ініціативністю помножуйте славу своєї альма-матер. Шануйте університетські багаторічні традиції і творіть нові, живіть і навчайтеся сміливо, інтенсивно та відповідально!

Шановні викладачі, науковці та працівники Університету, щиро дякую Вам за самовіддану сумлінну працю, педагогічний такт та академічну мудрість. У сучасних складних соціально-політичних умовах на кожного з нас покладено надзвичайно важливе завдання – формувати міцний фундамент для успішного прийдешнього України! Незважаючи на численні труднощі та виклики, вірю, що разом ми здолаємо всі перешкоди, адже найважливіший обов’язок кожного працівника Львівського університету – творити нові перспективи української освіти, науки та культури.

Бажаю всім нам міцного здоров’я, значних навчальних і наукових здобутків, нат­хненного творчого по­шуку, щастя, злагоди, миру і добра!

Ректор Володимир Мельник